Qumam kaszę – czyli smacznie i zdrowo

Opublikowany 13 komentarzy

Qumam kaszę to zbiór przepisów z wszelkimi możliwymi odmianami kaszy w roli głównej!

Polacy uwielbiają eksperymentować w kuchni. Od kiedy do naszego kraju dotarła moda na gotowanie, spora część naszego społeczeństwa popadła w kulinarne szaleństwo. Zupy, kremy dania główne desery, owocowo-warzywne shaki i wszelkiego  rodzaju ciasta. Staliśmy się specjalistami niemal w każdej dziedzinie. Zaczęliśmy czerpać inspiracje ze wszystkich stron świata, zapominając o rodzimej kuchni. A to wielki błąd! Czasem to co najlepsze i najbardziej wartościowe znajduje się tuż obok nas! Przykład – zdrowa, pełna wartości odżywczych, łatwa w przygotowaniu kasza, której w Polsce mamy pod dostatkiem.

Doskonałą przewodniczką po świecie kasz jest Maia Sobczak, która dzięki swojej książce „Qumam kaszę” zabiera czytelników w podróż po wybornej, a zarazem zdrowej kuchni. Poznajemy pochodzenie konkretnych rodzajów kasz, dowiadujemy się z jakich produktów są tworzone, jakie mają właściwości, a przede wszystkim z jakimi innymi produktami należy je łączyć. Jesteście głodni? Jeśli nie, to gwarantuję Wam, że po przeczytaniu tej książki poczujecie się głodni.

Maia Sobczak udowadnia, że kaszę można jeść przez cały dzień. Doskonale  sprawdzają się na śniadania, obiady, przekąski, czy tez jako elementy kolacji. Nie są bogate w miliony kalorii, możemy zatem ze spokojnym sumieniem je spożywać. A przy okazji są bardzo sycące, zatem dzięki kaszy zyskujemy energię na dobrych kilka godzin.

Wiedzę na temat spożywania kaszy dostajemy z pierwszej ręki. Maia Sobczak zna się na niej jak mało kto. Od lat zajmuje się dietą i zdrowym żywieniem. Jest także świetną terapeutką, leczy swoich pacjentów w oparciu o dietę. Zawodowo zajmuję się badaniem wpływu spożywanego jedzenia na reakcje naszego organizmu.

Qumam kaszę to potężna dawka inspiracji

„Qumam kaszę” to nie tylko potężna dawka wiedzy na temat kasz, ale także istna kopalnia przepisów  na śniadania, obiady i kolacje. Książka składa się z trzech części : Początek, Środek, Słodki koniec. Każdy smakosz znajdzie coś dla siebie. Odpowiednie połączenie składników da wam energię na cały dzień. Ogromnym walorem „Qumam kaszę” są fotografie. Książka została wydrukowana na ekologicznym papierze. Wydanie, zdjęcia, dobór produktów sprawiają, że tą książkę dosłownie je się oczami. Jeśli jesteście eko zakręceni, zakochacie się w „Qumam kaszę” od pierwszego wejrzenia.

Więcej przepisów pani Mai Sobczak znajdziecie na blogu Qumam kaszę

Zapraszam Was także na mojego snapchata: paduszynska.k

 

Related content

  • Uwielbiam wszelakie rodzaje kaszy! Smakuje wszystkie jakie tylko znajdę na półkach sklepowych. Jest bardzo smaczna, to dla mnie idealny zamiennik ziemniaków,które zazwyczaj podaje się do obiadu. Z pewnością zajrzę do książki, żeby dowiedzieć się o kaszach jeszcze więcej, być może poznać nowe jej rodzaje i oczywiście sposoby na przygotowanie! Dzięki za polecenie 😉

  • Też przymierzam się do zakupu tej książki! 🙂

  • Brzmi ciekawie, zwłaszcza, że uwielbiam kasze wszelkiego rodzaju;)

  • Kasza kojarzy mi się tylko, jako zamiennik ziemniaków, a szkoda, bo też słyszałam o jej wielu właściwościach. Muszę się koniecznie wybrać po tą książkę!

  • Coś dla mnie – uwielbiam kaszę 🙂

  • Natalia Zborowska

    Super, uwielbiam kaszę, w sumie to jem na zmianę kaszę gryczaną, jaglaną i pęczak. Pęczak poznałam może rok temu 😀 Chyba zakupię książkę, dzięki:)

  • Też ją mam <3 Jako kaszomaniaczka nie mogłam jej nie kupić 🙂 Niestety nie ze wszystkich przepisów korzystam (jestem roślinożercą), ale każdym przepisem można się zainspirować!